Nordic Climate Group går ind I Holland

02 Jul 2024

Nordic Climate Group etablerer sig i Holland ved at opkøbe Compair Airconditioning B.V., Capelle aan den IJssel og T&S Klimaattechniek B.V., Woerden. Disse opkøb er de første på det femte marked, hvor Nordic Climate Group har aktiviteter. Siden sin start I 2021 er koncernen vokset til at blive en førende aktør inden for køleinstallationer med fokus på energieffektivitet og bæredygtighed i Sverige, Norge, Finland og Danmark. Med de hollandske opkøb bliver Nordic Climate Group en betydelig aktør i Nordeuropa, hvor selskabet har som mål at styrke sin position yderligere ved at integrere flere selskaber. Compair og T&S tilfører sammen over 60 ansatte og ca. 23 mio. EUR i omsætning. Efter opkøbet har Nordic Climate Group over 1.600 ansatte på tværs af ca. 80 lokale virksomheder med over 400 mio. EUR i omsætning.

– Indgangen i Holland betyder ikke bare et nyt land, men er også et vigtigt første skridt ind på det europæiske kontinent. Opkøbet afspejler vores ambitioner om at opbygge Nordic Climate Group sammen med førende lokale virksomheder drevet af iværksætterånd og fokus på bæredygtighed. Både Compair Airconditioning and T&S Klimaattechniek blev tidligt i forløbet udpeget som nøgleopkøb for at etablere os i Holland, siger Fredrik Gren, adm. direktør i Nordic Climate Group.

Joseph Kuling er bestyrelsesformand i Nordic Climate Group Netherlands B.V. og har stor erfaring fra det hollandske marked.

– Da Nordic Climate Group præsenterede deres tanker og strategi for at udvide uden for de nordiske lande, var det meget spændende. Koncernens vækst med virksomheder i de nordiske lande var imponerende, og det var inspirerende at deltage i udviklingen som formand for koncernens hollandske aktiviteter. Compair og T&S er fra start af en fremragende platform til at fortsætte væksten i landet. Et tegn på tillid til konceptet er, at entreprenørerne, som stiftede selskaberne, fortsætter i deres eksisterende roller på samme vis som i andre opkøbte selskaber i koncernen, siger Joseph Kuling.

I 25 år har Compair Airconditioning udviklet produkter inden for klimastyring og varmepumper med stor fokus på kunden.

– Fra den første samtale med Nordic Climate Group var der et særligt bånd. Deres professionalisme var afgørende for os med det samme. At være en del af en professional organisation giver både selskabet og vores medarbejdere helt nye muligheder for fremtiden, end vi have haft som selvstændigt selskab, siger John van Kralingen, adm. direktør i Compair.

T&S Klimaattechniek blev grundlagt i 1999 og har oplevet stabil vækst med kunder primært fra datacentre.

– For at fortsætte vores tekniske udvikling var det nødvendigt for os at tage det næste skridt. Ved at blive en del af Nordic Climate Group styrkes vores evner gennem vidensdeling, professionalisme og innovativ tænkning. Vi har fundet den perfekte partner, siger Allard Prins og Henri van Steenbergen, selskabets to stiftere.

Nordic Climate Groups fokus er på at hjælpe sine kunder med at minimere klimaaftrykket og maksimere energieffektiviteten. Målsætningen er at opbygge et førende selskab i Nordeuropa med stærk vækst både organisk og gennem yderligere opkøb. Modellen bygger på iværksætterånd, decentraliserede virksomhedsenheder med samarbejde inden for forretning, fremskaffelse, indkøb, medarbejderuddannelse og deling af tekniske færdigheder.

 

For yderligere oplysninger kontaktes:

Fredrik Gren, adm. direktør, Nordic Climate Group

fredrik.gren@nordicclimategroup.se

Tlf.: +46 705 11 64 99

 

Joseph Kuling, bestyrelsesformand,

Nordic Climate Group Netherlands B.V

joseph.kuling@nordicclimategroup.com

Tlf.: +31 6 52 02 67 16

 

Om Nordic Climate Group

Nordic Climate Group er en ledende aktør inden for køle- og varmeinstallationer samt energieffektive løsninger med målet om at være førende inden for bæredygtige klimaløsninger. Vi tager et overordnet ansvar fra idé, projektering, installation og levering til vedligeholdelse og service. Koncernen blev grundlagt i 2021 og består nu af 80 lokale virksomheder med over 1.600 ansatte. Nordic Climate Group ejes af en bred gruppe af entreprenører og medarbejdere sammen med Altor Fund V.