Frigotech fra Stockholm bliver en del af Nordic Climate Group

19 Jun 2024

Nordic Climate Group styrker sin position i Storstockholm gennem opkøbet af Frigotech. Frigotech har fokus på kommerciel køling og leverer service og installationer samt vagttjenester og overvågning til bl.a. supermarkeder, medicinalindustrien og lagervirksomheder. Selskabet har solid erfaring inden for køletekniske løsninger med CO2 (kuldioxid) og har tidligere eksporteret både komponenter og kølespecialister til store dele af verden. Frigotech er et velkomment og betydningsfuldt tilskud til Nordic Climate Group, som slår sin position fast som Nordens førende aktør inden for energieffektive og bæredygtige klimaløsninger. Frigotech blev grundlagt i 1986 og er veletableret i Stockholmsregionen. Selskabet har en omsætning på 29 mio. SEK med 14 ansatte.

– At blive en del af Nordic Climate Group er et betydningsfuldt og vigtigt skridt for Frigotech. Ved at blive en del af koncernens omfattende netværk af specialister og eksperter inden for køling får vi tilgang af en uvurderlig vidensbank og udveksling af erfaringer. Det er især vigtigt i en tid, hvor branchen står foran en overgang til naturlige kølemedier. Det gør, at vi kan vokse og styrke vores sortiment, så vi kan levere bæredygtige løsninger og tjenester af høj kvalitet til vores kunder, siger Thomas Nyström, adm. direktør i Frigotech.

Fundamentet i Nordic Climate Groups virksomhed er en stærk lokal markedsposition. Det betyder, at Frigotech præcis som de andre selskaber, som er en del af koncernen, vil fortsætte arbejdet med sit lokale varemærke, mens den tidligere selskabsledelse fortsætter i deres eksisterende rolle, og nuværende aktiviteter inklusive kundeordrer prioriteres. Selskaberne fra Stockholm El- och kylservice, Kylgruppen, Kylmästarna, Labkyl og TIMAB er allerede en del af Nordic Climate Group. 

– Dette opkøb er et vigtigt skridt for Nordic Climate Group og styrker vores position i Stockholm, samtidig med at vi udvider vores tjenesteudbud. Frigotech har en imponerende historik, ikke mindst inden for CO2, og et stærkt omdømme inden for kommerciel køling. Vi ser frem til at integrere deres kompetencer og ressourcer i vores virksomhed, siger Mikael Anjou, chef for Sverige i Nordic Climate Group.

Nordic Climate Groups fokus er på at hjælpe sine kunder med at minimere klimaaftrykket og maksimere energieffektiviteten. Målsætningen er at opbygge et førende selskab i Nordeuropa med stærk vækst både organisk og gennem yderligere opkøb.

 

For yderligere oplysninger kontaktes:

Fredrik Gren, adm. direktør, Nordic Climate Group
Tlf.: +46 705 11 64 99
fredrik.gren@nordicclimategroup.se

 

Thomas Nyström, adm. direktør, Frigotech

Tlf.: 073-803 50 34

thomas.nystrom@frigotech.se

 

Om Nordic Climate Group

Nordic Climate Group er en ledende aktør inden for køle- og varmeinstallationer samt energieffektive løsninger med målet om at være førende inden for bæredygtige klimaløsninger. Vi tager et overordnet ansvar fra idé, projektering, installation og levering til vedligeholdelse og service.

Koncernen blev grundlagt i 2021 og består nu af 80 lokale virksomheder med omkring 1.550 ansatte. Nordic Climate Group ejes af en bred gruppe af entreprenører og medarbejdere sammen med Altor Fund V.